Passa al contingut principal

Eleccions al Parlament de Catalunya 2012. (Actualització Baròmetre 19 de novembre)

Només falta una setmana per saber el resultat de les eleccions. Després d'unes hores del debat de TV3 i de la publicació de moltes enquestes dels diferents mitjans on s'han plasmat diversos resultats, és el torn del penúltim baròmetre de La Revifalla.

Amb les dades que tenim, i sense tenir en compte els votants indecisos, ens surten els següents resultats:



 

A nivell general, observem que CiU només obtindria 61 escons, però cal assenyalar que una gran part dels indecisos dubta entre ERC i CiU, i a més a més, en gairebé totes les circumscripcions CiU està a punt de  sumar 1 escó, així doncs, en realitat la forquilla de CiU està entre els 61 i els 65 escons.

La segona posició està molt disputada i tot i que en aquest baròmetre sembla clar que ERC serà la guanyadora, les tendències indiquen que segurament es produirà un triple empat a 17, tot i que la tendència del PSC continua sent a la baixa i tot i semblar molt exagerat, podria arribar a baixar fins els 15 escons.

Pel que fa ICV, el baròmetre li atorga 13 escons, però cal dir que hi ha molts indecisos entre ICV i ERC, així com ICV i PSC. I sobretot cal destacar la quantitat de votants de ICV que estan marxant a la CUP.

C's té una tendència molt positiva. De fet, tot i que el baròmetre li atorga 5 escons, tot sembla indicar que podria arribar als 6 o 7, però tot depèn de la fuga de vots de PSC i PP. El podria castigar l'augment de la participació.

La CUP sembla que té assegurada l'entrada al Parlament, de moment, amb 4 escons, tot i que si fem cas a les tendències, podria arribar als 5 o 6 escons i tenir grup propi. En el cas de la CUP, hi ha indecisos que dubten entre CUP/ERC, CUP/ICV, CUP/SI.

Finalment, sembla que SI entraria al Parlament per Girona, però la tendència és a la baixa i podria no obtenir cap escó. S'han vist molt afectats per l'entrada de la CUP i la gran campanya que està fent.

Aquest baròmetre està elaborat a partir dels vots segurs que tindran els diferents partits, amb una participació del 63%. Es calcula que la participació estarà entre el 67 i el 70%, per tant estem parlant de 300.000 persones de les quals encara no sabem què votaran.

Tot està obert, però comença a estar molt tancat. El baròmetre final es publicarà el divendres i veurem com podria quedar el parlament el dia de les eleccions.

Comentaris