Passa al contingut principal

Torna la política al Parlament de Catalunya

Entre ahir i avui s'ha fet el ple d'investidura a Parlament de Catalunya. En aquests dos dies hem pogut veure els representants de cada partit fer una valoració de la passada legislatura; fer crítiques a l'anterior govern i al  futur president de la Generalitat; i els típics retrets estúpids que no serveixen per a res; però entre mig de tota aquesta palla, hi ha hagut certes coses que la gent ha valorat molt bé i on els catalans estem molt orgullosos.

La relació, interacció i la manera de parlar i plantejar les coses de tres personatges (sobretot de dos que són nous al Parlament): David Fernàndez, Oriol Junqueras i Artur Mas.


Aquests tres polítics han estat les grans sorpreses d'aquest primer ple i segurament seran les sorpreses de tota la legislatura (sigui llarga o curta).

Els tres, malgrat la llunyania ideològica han sabut mantenir un discurs amable, respectuós, molt ideològic i per sobre de tot, constructiu.

Feia temps que el Parlament de Catalunya no tenia uns "polítics" d'aquesta talla. Esperem que això sigui el començament d'una nova manera de veure la política i d'entendre les relacions entre diferents actius polítics.

Sobretot en moments com els que estem vivint (crisis econòmica i procés d'autodeterminació) cal entesa entre una gran part de la política catalana. No serveixen discursos antipàtics que neguen qualsevol acord per motius electorals o la hipocresia d'alguns polítics que només actuen de cara a la imatge.

A alguns els hi agradarà un partit de dretes, un d'esquerres o un de centre, però avui ha quedat una cosa molt clara. Tant se val la ideologia dels polítics, un polític és bon polític quan, sigui del partit que sigui, la gent creu que és un bon polític.

Comentaris