Passa al contingut principal

Entrades

S'estan mostrant les entrades d'aquesta data: febrer, 2014

Fragment del Despertador de Catalunya

Us deixa aquest fragment del llibre Despertador de Catalunya de 1713. En el seu moment serví als catalans que defensaven Barcelona per unir-los en una mateixa causa, la defensa de les seves llibertats. Com us adonareu en llegir-lo, aquest text és perfectament adaptable en les circumstàncies que ens trobem en l'actualitat. <<Desperteu-vos, desperteu-vos, Catalans adormits, a les vives veus d'aquest zelós verdader Despertador. Puix teniu qui amb clara llum us il·lumina, no sepulteu la vostra honra, vostres lleis i la llibertat de vostra pàtria estimada en la negra obscuritat d'una perpètua, deplorable esclavitud. Obriu els ulls a la llum d’aquest Despertador, abans que quedeu totalment cecs en les fosques tenebres de qui desitja veure-us gemegar en dura i vergonyosa esclavitud. No perdeu l'oportuna ocasió que us ofereix el temps per a perpetuar vostra immortal fama, vostra llibertat inestimable, vostra eterna gloria, vostres estimades lleis i la pública quietud

Omplim ampolles de vi!

Pels que tingueu curiositat sobre com s'omplen les ampolles de vi (d'una manera casolana), us deixo tres vídeos on es veu tot el procés. En el primer obrim la bota que conté el vi amb una massa de fusta; en el segon traspassem el vi de la bota a una ampolla amb un tub de plàstic; i en el tercer tapem l'ampolla amb un tap de suro utilitzant una màquina de posar taps antiga. L'acció es situa en un dels cellers més antics del Maresme que té més de 300 anys.

Refrany català per evitar malentesos!

Us adjunto un nou refrany del llibre <<Una grossa de pensaments en vers, una dotzena de deixats en prosa, dues dotzenes de dibuixos de M. Urgell, de Albert Llanas>> És un bon consell per a tots aquells que han de tancar acords i aquells que se'n refien massa de la paraula de la gent.

Un poc de Matemàgia

Mentre vaig agafant energia per parlar del procés d'independència i de política en general (per no cremar-me massa) he decidit continuar penjant vídeos al meu canal de youtube. En aquesta ocasió m'he transformat en un mag, així que avui us deixo un truc de Matemàgia que vaig aprendre de petit.  Pels que no ho sabeu, la Matemàgia és l'art de fer màgia a través de la matemàtica. En el cas d'aquest vídeo que us he penjat, es fan unes operacions per tal de que el número que s'escull surti repetit a la calculadora. El truc surt revelat, ja se que aquestes coses no agraden als mags, però crec que aquest truc té una dificultat mínima i per tant simplement considero que són operacions interessants.